Predstavljena ambiciozna strategija rasta E.ON grupe

Na Capital Market danu ovaj tjedan predstavljena je nova strategija E.ON grupe koja se temelji na ambicioznim ulaganjima u trima temeljnim područjima: održivosti, rastu i digitalizaciji.
Strategija rasta

Energetska tranzicija sve više dobiva zamah. Dolazi doba novog ugljično neutralnog i decentraliziranog energetskog svijeta koji će označiti sljedeće desetljeće prilika za rast i razvoj energetskog sektora.

E.ON je u boljoj poziciji od bilo koje druge energetske kompanije u Europi da odigra odlučujuću ulogu u dekarbonizaciji, što je ujedno i veliki zadatak i odgovornost ali i jedinstvena poslovna prilika.

S tim ciljem posljednji su mjeseci provedeni u revidiranju i razvijanju nove poslovne strategije E.ON grupe koja će dati jasnu viziju budućnosti naše kompanije. U godinama koje slijede E.ON će postati platforma za održivu zelenu energetsku tranziciju Europe. To ćemo postići kroz tri jasna temeljna područja nove strategije: rast, održivost i digitalizacija.

„Dekarbonizacija europskog gospodarstva postavlja energetsku industriju na prag ključnog desetljeća rasta. S naših 50 milijuna kupaca u Europi i s najvećom energetskom mrežom – koja je okosnica ove tranzicije – izvrsno smo pozicionirani da iskoristimo ovu priliku. Stoga već danas možemo dati dugoročnu prognozu za E.ON koju će obilježiti kontinuiran, profitabilan rast”, izjavio je izvršni direktor i predsjednik Uprave E.ON grupe Leonhard Birnbaum.

„Naš portfelj odlična je osnova za daljnju implementaciju nove strategije E.ON-a. Ta će nam strategija omogućiti daljnji razvoj i rast na hrvatskom tržištu. Imamo atraktivne proizvode i izvanredan brend. U narednim mjesecima procijenit ćemo kako se nove ambicije E.ON-a mogu najbolje ugraditi u našu organizaciju“, izjavio je Andreas Rörig, predsjednik Uprave E.ON Hrvatska.

E.ON ima način i sredstva za provedbu ove strategije. U sljedećih pet godina planiran je rast u skladu sa strategijom, profitabilno i učinkovito ali i kao predvodnici ugljično neutralnog svijeta budućnosti. Pred nama je ambiciozan investicijski plan – do 2026. investirat će se 27 milijardi eura u ubrzano širenje i digitalizaciju energetske infrastrukture kao okosnice energetske tranzicije, u korisnička rješenja za dekarbonizaciju i za e-mobilnost. To je više od 5 milijardi eura godišnje za ostvarivanje klimatskih ciljeva, dekarbonizaciju ali i osiguravanje stabilnosti radnih mjesta.

Ovom strategijom pišemo novo poglavlje u uspješnoj E.ON-ovoj priči i sigurni smo da najbolje tek dolazi. U 2030. godini E.ON će biti veći, zeleniji, održiviji, digitalniji i raznolikiji.

Za više informacija posjetite eon.com/en/investor-relations/capital-markets-day