E.ON Plin preuzima djelatnost opskrbe plinom od Montcogim Plinare

Djelatnost tvrtke Montcogim Plinara d.o.o. odlukom vlasnika, tvrtke E.ON Hrvatska, od 1. listopada 2020. je izmijenjena. Od navedenog datuma Montcogim Plinara d.o.o. postaje isključivo operator distribucijskog sustava (distributer). Djelatnost opskrbe plinom preuzelo je povezano društvo E.ON Plin d.o.o., jedan od vodećih opskrbljivača plinom u Republici Hrvatskoj.

Što to za krajnje kupce Montcogim Plinare konkretno znači?

  • Njihov opskrbljivač plinom postaje E.ON Plin d.o.o., a ugovorni uvjeti opskrbe plinom u obvezi javne usluge ostaju nepromijenjeni.
  • Počevši od listopada 2020. račune za opskrbu plinom primat će od E.ON Plina. Ako račune plaćaju trajnim nalogom ili putem internetskog bankarstva, treba imati na umu da se mijenja broj računa za uplatu, kao i poziv na broj. Nove podatke pronaći će na prvom računu E.ON Plina.
  • Kućanstvima E.ON Plin izdaje polugodišnje obračune i kupcima dostavlja šest akontacija za naredno obračunsko razdoblje. Dospijeće plaćanja je 15 dana od izdavanja računa obračuna, a za akontacije do 15. u idućem mjesecu za prethodni mjesec.
  • E.ON Plin izdaje račun za potrošnju i pripadajuće naknade isključivo na temelju službenih mjernih podataka dostavljenih od strane distributera – Montcogim Plinare. Isto tako, stanje plinomjera kupci mogu javljati E.ON Plinu pozivom na besplatni broj 0800 8771 ili online. Kupci iz kategorije kućanstva stanje plinomjera mogu jednostavno dostavljati i kroz mobilnu aplikaciju MojE.ON, koju se besplatno može preuzeti u Apple i Google trgovinama.
  • Našu atraktivnu ponudu i korisne savjete za uštedu energije potražite na eon.hr. Za sve ostale informacije kontaktirajte nas:
    • Kupcima iz kategorije kućanstva dostupna je E.ON Služba za korisnike putem emaila info@eon.hr i na besplatnom broju telefona 0800 8777, radnim danom od 8 do 20 sati i subotom od 8 do 18 sati.
    • Poslovnim kupcima dostupni smo putem emaila poslovni@eon.hr i putem telefona 01 6427 105 i 01 6427 119.
  • Kupce molimo da podmire račune od Montcogima u roku dospijeća plaćanja, kako bi prešli na opskrbu E.ON Plina bez otvorenih dugovanja.

Što se ne mijenja?

Distributer ostaje Montcogim Plinara d.o.o., nadležan za očitanje brojila i otklanjanje tehničkih problema u distribucijskom sustavu, koje kupci E.ON Plina s distributivnog područja Montcogima i dalje dojavljuju na broj telefona za hitne intervencije 0800 33 33 38. Sve ostale informacije vezano uz distribuciju plina mogu se pronaći na mrežnim stranicama montcogim.hr

Uvjete opskrbljivača E.ON Plina za kupce iz kategorije kućanstva, kao i obrazac ugovora o opskrbi plinom u obvezi javne usluge s E.ON Plinom pronađite ovdje.

Pozivom na besplatni broj naše Službe za korisnike 0800 8777 saznajte kako do još povoljnije cijene plina.