Vijesti

26.11.2021.

Predstavljena ambiciozna strategija rasta E.ON grupe

Na Capital Market danu ovaj tjedan predstavljena je nova strategija E.ON grupe koja se temelji na ambicioznim ulaganjima u trima temeljnim područjima: održivosti, rastu i digitalizaciji.

1.11.2021.

Obavijest o mogućoj promjeni datuma ispostave računa za plin

Sukladno izmjenama i dopunama Općih uvjeta opskrbe plinom i Mrežnih pravila plinskog distribucijskog sustava od strane HERA-e, koje su u primjeni od 1. listopada 2021., propisana je promjena roka dostave stanja vaših plinomjera od strane distributera.

12.2.2021.

Pomoć potresom pogođenim područjima

I kupcima E.ON-a otpisani računi za energiju za prvo tromjesečje

Tvrtka E.ON Hrvatska donira pola milijuna kuna na ime akcije "Pomoć za obnovu nakon potresa"

E.ON-ovi kupci električne energije i plina iz kategorije kućanstva na potresom pogođenom području Sisačko-Moslavačke i Zagrebačke županije (gradovi Petrinja, Glina, Sisak, Hrvatska Kostajnica i općine Lekenik, Sunja, Donji Kukuruzari, Majur, Dvor, Topusko, Gvozd, Jasenovac, Hrvatska Dubica, Martinska Ves, Pokupsko i Kravarsko) bit će također oslobođeni plaćanja računa za energiju za siječanj, veljaču i ožujak ove godine. Tvrtka E.ON vlasnik je Montcogim Plinare, jedinog distributera plina u Sisačko-moslavačkoj županiji te će se ova odluka primijeniti i na kupce Montcogim Plinare iz kategorije kućanstva iz navedenih gradova i općina.

14.1.2021.

Andreas Rörig novi predsjednik Uprave

S početkom godine Andreas Rörig postao je predsjednikom Uprave E.ON-a Hrvatska, jedne od vodećih energetskih tvrtki u Hrvatskoj, koja također posluje u Sloveniji. U grupi E.ON proveo je 12 godina na različitim upravljačkim pozicijama. Nakon rada za E.ON u Briselu i u tvrtki E.ON Njemačka, pridružio se središnjici E.ON-a u Essenu 2016. godine, prvo kao potpredsjednik za održivost i napokon kao viši potpredsjednik za održivost i zdravlje, sigurnost i okoliš.

16.9.2020.

E.ON Plin preuzima djelatnost opskrbe plinom od Montcogim Plinare

Djelatnost tvrtke Montcogim Plinara d.o.o. odlukom vlasnika, tvrtke E.ON Hrvatska, od 1. listopada 2020. je izmijenjena. Od navedenog datuma Montcogim Plinara d.o.o. postaje isključivo operator distribucijskog sustava (distributer). Djelatnost opskrbe plinom preuzelo je povezano društvo E.ON Plin d.o.o., jedan od vodećih opskrbljivača plinom u Republici Hrvatskoj.

9.7.2020.

E.ON postao treći najveći distributer plina u Hrvatskoj

Dana 9. srpnja 2020. preuzeli smo kompanije Plin-Projekt iz Nove Gradiške i Moslavina Plin iz Kutine i tako postali 100% vlasnikom dvije dodatne kompanije za distribuciju plina i maloprodaju s 19 tisuća kupaca.