Mi volimo sunce. A vi?

Fotonaponskim sustavom tvrtke E.ON pokrit ćete većinu vlastitih potreba za električnom energijom i ujedno smanjiti vaše režije.

Sunce je obnovljiv i čist izvor energije pa ugradnjom solarnih panela na vaš krov direktno pozitivno utječete na okoliš. Uživajte u vlastitoj sunčevoj energiji i osjećajte se dobro.

Prednosti ulaganja u solarnu elektranu na vašem krovu

Trošak električne energije smanjuje se do 75%

Kupac se štiti od rasta cijena električne energije na tržištu

Prosječno vrijeme povrata investicije je od 6 do 8 godina

Najmanje 7 puta veći prinos od klasične štednje u banci

Jamstveni rok sunčane elektrane do 25 godina

Desetogodišnje osiguranje vaše sunčane elektrane

Povećajte vrijednost vaše nekretnine izgradnjom solarne elektrane

Rješavamo svu dokumentaciju i savjetujemo odabir optimalnog rješenja za svaki krov

Sunce kao obnovljiv i čist izvor energije - direktno pozitivno utječete na okoliš!

Imate pitanja? Želite ponudu? Nazovite 0800 8774

Naši stručnjaci za solarnu energiju besplatno vas savjetuju oko ugradnje.
Samoopskrba

Samoopskrba

Što je samoopskrba?

Proizvodnja električne energije za vlastite potrebe, takozvana samoopskrba, zakonski je regulirana početkom 2019. godine. To je proizvodnja električne energije za vlastite potrebe korisnika. Sustav solarne elektrane funkcionira na način da korisnik proizvedenu električnu energiju odmah koristi za pokretanje trošila. U slučaju da korisnik proizvodi manje od potrebne energije za pokretanje trošila nadopunjuje se električnom energijom iz mreže. U slučaju da korisnik proizvodi više od potrebne energije za pokretanje trošila višak šalje u mrežu. Obračunski period je jedan mjesec, odnosno količina električne energije predane u mrežu u pojedinoj tarifi „netira“ se s električnom energijom preuzetom iz mreže.
Kućna solarna elektrana projektira se tako da se proizvodnjom zadovolje potrebe korisnika za električnom energijom u doba skuplje tarife.

Proces izgradnje kućne solarne elektrane

Znanje i iskustvo crpimo iz naše europske grupacije, u kojoj se godišnje instalira oko 50.000 malih solarnih elektrana na krovove obiteljskih kuća.

  • Na temelju podataka o godišnjoj potrošnji kupca u pojedinoj tarifi naši energetski savjetnici procjenjuju potencijal pojedine lokacije.
  • Na temelju adrese i tipa građevine te orijentacije krova određuje se proizvodnost na toj lokaciji. Za izgradnju Kućne solarne elektrane prikladni su i krovovi pod nagibom, kao i ravni krovovi te krovna konstrukcije izrađene od raznih materijala.
  • Temeljem slike krova i dodatnih informacija računa se slobodna površina za solarne panele - za elektranu od 3kWp dovoljno je cca 17 m² krova, a za elektranu od 5kWp dovoljno je cca 26 m² krova.
  • Sama montaža kućne solarne elektrane traje najviše dva dana, a trajanje cijelog procesa od potpisivanja ugovora za izgradnju solarne elektrane do puštanja u pogon procjenjuje se na 90 dana, uključujući rješavanje sve potrebne dokumentacije.
Izgradnja solarne elektrane
Nudimo projekte izgradnje solarnih elektrana po principu “ključ u ruke”, s kompletnom dokumentacijom i optimalnim rješenjem za ugradnju na vaš krov.

Postupak je vrlo jednostavan. Vi se opustite i sav posao prepustite nama.

Postupak izgradnje solarne elektrane

Više energije za vaš dom